Menu Luk

Bøger

Mental styrke - hold fast i dig selv, når du skal levere toppræstationer

Kender du fornemmelsen af, at nervøsitet, tvivl og bekymringer presser sig på, når du skal præstere optimalt under pres?

Hvis du er passioneret og ambitiøs, kender du til at skulle præstere under pres. Med ambition og passion følger dog også tvivl om, hvorvidt man er klar nok, frygt for at mislykkes og bekymring over konsekvenserne, hvis forventningerne ikke indfries.

Du bliver med cases og øvelser guidet til at udvikle mental styrke til at præstere under pres gennem fire konkrete trin:

Bogen henvender sig til alle, der skal levere præstationer på højeste niveau.

Køb bogen

”Som erhvervsleder må jeg med jævne mellemrum håndtere tvivl, stress og nervøsitet i tilspidsede situationer. Her er det vigtigt at acceptere, at disse følelser er en naturlig del af at skulle præstere under pres. Der er ingen grund til at gøre dem til et spørgsmål om mangel på kompetence eller mental styrke eller lade dem presse en væk fra vejen til målet. Man må i stedet arbejde med de negative følelser, mens man holder fokus på at eksekvere den lagte plan og ikke mindst de værdier, som man ønsker at efterleve. Bogen ”Præstér under pres” giver stof til eftertanke og gør på en indsigtsfuld og anvendelsesorienteret måde op med myten om, at der ikke er plads til negative følelser, når der skal præsteres på højt niveau.”

Henrik Poulsen - Ørsted

Præstér under pres er inspirerende læsning fyldt med paralleller mellem sport og erhvervsliv. Bogen og dens cases underbygger, at de bedste præstationer ikke kun bygger på hård træning og høj faglighed, men også på hvordan man håndterer tvivl, nervøsitet og dårlige perioder. Det er befriende at læse bogens opgør med de myter og fordomme, der er i forhold til at præstere. I erhvervslivet er der masser af selvtillid, testosteron og krigsmetaforer, der flyver igennem luften, men denne bog kan helt sikkert være med til at rykke, hvordan vi tænker og arbejder med mental styrke. Ikke mindst via bogens konkrete øvelser og metoder, der kan hjælpe den ambitiøse læser til at arbejde struktureret med at udvikle sin mentale styrke.

Uffe Henriksen – Senior Vice President Danske Bank

For alle os, der oplever pres i arbejdslivet, på hjemmefronten og når vi dyrker sport er her masser af klog inspiration at hente. Med konkrete eksempler og øvelser kan man finde sig selv og sine egne udfordringer - som sjovt nok minder om mange andres. Tankevækkende læsning også for en tv-vært. 

Kim Bilsøe Lassen – Nyhedsvært på TV-Avisen

Gennem de seneste fire år har jeg arbejdet intenst sammen med Jakob omkring både bogens metoder med det formål at udfolde mit potentiale på badmintonbanen uden at miste mig selv undervejs. Det har været, og er stadig, hårdt arbejde, men samtidigt også utroligt givende. Det har haft en helt afgørende betydning for hvor succesfuld min karriere har udviklet sig til at blive de seneste par år. Jeg kan derfor på det varmeste anbefale denne bog til alle, der ønsker at udvikle sig mentalt. Men husk, at læse bogen alene fører dig ikke langt. Det er det daglige arbejde med de teknikker du præsenteres for, der virkelig gør en forskel.

Hans-Kristian Vittinghus – verdensklasse badmintonspiller, VM-Guld for hold 2016

 

Det er igennem min karriere gået op for mig, at det mentale spiller en kæmpe rolle. Man kan være nok så dygtig, men hvis hovedet står i vejen, kan man nogle gange ødelægge det helt for sig selv. Jeg har arbejdet med bogens metoder gennem længere tid, og jeg oplever, at de gør en stor forskel. Men jeg har også opdaget, at det er et arbejde, der aldrig stopper. At være mentalt stærk kræver en indsats hele tiden.

Anne-Marie Rindom, Olympisk sejler, verdensmester 

 

Der er så mange ting, jeg ville ønske, at jeg havde været bevidst om under min triatlonkarriere, men som jeg samtidig kan glæde mig over, at jeg nu vil kunne bruge i min civile karriere. Jeg var god til at acceptere det som en præmis, at jeg blev nervøs og spændt før vigtige konkurrencer, men brugte temmelig sikkert alt for meget energi på at bekæmpe uvelkomne tanker og følelser frem for at anerkende dem som “stampassagerer”, som jeg blot skulle parkere bagerst i bussen, og evt tage mig af på et senere tidspunkt. Denne metode samt de andre defusions- og frigørelsesstrategier fandt jeg virkelig vedkommende. Lærerig læsning for alle performere – på tværs af brancher.

Rasmus Henning - tidligere en af verdens bedste triatleter, idag projektleder i Sport One

 

Omslag_Ubehag_V1_ebog_Forside.jpg

Ubehag - Et nyt syn på præstation

Ordet præstation splitter folk. Nogle taler om ’high performance’ som om præstationer og resultater er meningen med livet. For andre er præstation et fyord associeret med forestillinger om folk der bevidstløst spæner rundt i en trædemølle. Begge opfattelser er forfejlede og udtjente.

At præstere kan aldrig være et mål i sig selv. Men uden præstationer kommer vi ingen vegne. De udfordringer menneskeheden står over for, kræver at vi præsterer på et ekstraordinært niveau. Derfor må vi nytænke præstation og præstationsledelse og se det i en mere nutidig og meningsfuld kontekst.

For at kunne præstere på et ekstraordinært niveau er vi nødt til at slippe mageligheden og træde ind i ubehaget. Vi skal blive bedre til at møde den usikkerhed og sårbarhed som præstation og ledelse af præstation indebærer, og være villige til at gå ad veje vi endnu ikke kender for at aktivere nye lag af vores ydeevne.

Bogen fordyber sig i de psykologiske og filosofiske aspekter ved ubehag i en præstationskontekst, og udforsker hvad det vil sige at være et præsterende menneske i vores tid. En tid, som kalder på en mere meningsfuld forbindelse mellem den ydre kompleksitet og den indre verden vi også besidder.

Bogen er skrevet sammen med mine gode kolleager i doubleyou.

www.doubleyou-partners.com

Kan købes på

www.mestervaerkstedet.dk

Udtagelser:

”Per aspera ad astra – gennem møje til det høje. At kunne hæve skulderne og holde ud har altid været god latin. Denne bog retter imidlertid på begavet vis fokus på at vælge sit besvær med omhu, og at lære ubehaget at kende for at kunne vælge det rigtige til. 

’Ubehag’ er aktuel i en tid hvor stadig flere motiveres af essentiel meningsfuldhed, og derfor har mere på spil. Og når vi skal gå på grænsen af vores ydeevne – og lidt til – må vi være parate til at slippe kontrollen og gå ind i ubehaget. For det er ikke mageligt at gøre sig umage. 

Så hvad enten du er optaget af at præstere til et nyt niveau, eller har ønske om at holde dig vital og relevant, så giver denne bog bedre forståelse og konkrete tips til at omfavne ubehaget.  

At læse bogen er de tre mest værdifulde timer jeg har brugt i meget lang tid.

’Ubehag’ er særlig relevant for dig der ønsker at præstere eller at lede. Men budskabet er så universelt at dette er bogen man bør give til alle konfirmander. Og så igen når de bliver 18 – og fuldstændig obligatorisk i bryllupsgave.”

Troels Bech, tidligere sportsdirektør og superligatræner.

 

”I en tid hvor vi alle fokuserer meget på at lykkes med alting – at have hurtig succes – er det tankevækkende at læse denne bog der flytter fokus væk fra den ydre anerkendelse og ind til spørgsmålet om at udfordre sine egne grænser: Rigtig succes forudsætter både mod, hårdt arbejde og en vilje til at gå ind i ubehaget ved for alvor at gøre sig umage.”

Kasper Holten, teaterchef på Det Kongelige Teater.

 

”At skulle præstere som leder, i topsport eller i nye uvante sammenhænge kræver mod, vilje og at man er klar til at gå uden for sin komfortzone – der, hvor man føler ubehag. I mit eget arbejdsliv har jeg haft mange møder med ubehaget, og for mig har det været en vigtig lære at acceptere det som en præmis for at være i beslut-

ningens øje. Men endnu vigtigere har det været for mig som topleder og bestyrelsesformand at kunne gå hurtigt ind i den type samtaler hvor der er meget på spil, og det virkelig flytter noget. Spændende at læse forskellige vinkler og forklaringer på ubehagsfølelsen, og hvorfor den faktisk er med til at flytte noget.”

Merete Eldrup, bestyrelsesformand for Københavns Universitet og Nykredit, tidligere direktør i TV2

 

Mindfulness and Acceptance in Sport

How to Help Athletes Perform and Thrive under Pressure, 1st Edition

Bogen Mindfulness and Acceptance in Sport - how to help athletes perform and thrive under pressure, udsprang af et internationalt summit, jeg var med til at arrangere i 2017 i København. Til dette summit samlede vi erfarne praktikere indenfor mindfulness og sport, der arbejder med OL og VM-atleter, for at udveksle erfaringer og metoder.

Bogen er en praktisk bog med personlige fortællinger og how to do it med forfattere fra 20 lande.

Jeg er selv medreaktør og medforfatter på fire kapitler.

Bogen kom i 2019 og samler de nyeste tilgange indenfor mindfulness og præstationspsykologi i sport.

https://www.linkedin.com/pulse/mindfulness-acceptance-sport-jakob-hansen/

Træneren som coach - en praktisk guide til coaching i sport

træneren som coach

Træneren som coach er en praktisk anvendelig håndbog for træneren på alle niveauer, der gerne vil lære - eller blive bedre til - at bruge coaching i det daglige arbejde.

Alle trænere, der har mod på at inddrage deres udøvere og selv har lyst til at udvikle sig, kan lære at coache. Coaching er ikke forbeholdt eliten.

Med udgangspunkt i systemteori og den anerkendende tilgang beskrives, hvordan coaching kan tilpasses trænerrollen, samt hvornår træneren kan og ikke kan bruge coaching.

Bogen gennemgår forskellige samtalemodeller og spørgsmålstyper og giver indsigt i, hvilke spørgsmål der virker hvornår. For hver model er der uddrag af dialoger mellem træner og udøver, som de kan udfolde sig i praksis.

Træneren som coach er en fantastisk kilde til inspiration for min daglige trænergerning. Den er god og præcis og indeholder konkrete modeller for, hvordan du som træner kan coache systematisk og effektivt.

Lars Høgh - tidligere landsholdsmålmand, nuværende landsholdsmålmandstræner

Bogen har stor relevans i for mig i mit daglige arbejde med eliteudøvere, hvor coaching er et vigtigt element for at få udøvere til at udnytte deres fulde potentiale. Bogen arbejder ud fra et stærk funderet teoretisk grundlag på den ene side og på den anden side bygger den på praktiske erfaringer fra mange træneres arbejde med coaching, hvilket gør den virkelig relevant. Jeg har fundet megen inspiration til mig arbejde med udøverne. 

Lars Uhre tidligere landstrænere i badminton

Gyldendals Idrætspsykologi

Gyldendals idrætspsykologi er en bog der i teori og praksis går tæt på emner som:

  • Motivation
  • Selvværd, selvtillid og  identitet
  • Toppræstationens psykologi
  • Koncentration
  • Stresshåndtering
  • Arbejdet med målsætninger
  • Ledelse
  • Coaching
  • Kommunikation
  • Gruppedynamik og teampsykologi
  • Kriser og modgang

I flere år har der manglet en tidssvarende bog om idrætspsykologi. Dette materiale kan ganske givet være svaret på denne mangel.  Mange af de idrætspsykologiske områder, man ofte leder efter mange forskellige steder, er her samlet i én bog, og det giver et fint overblik. Bogen kan også med et godt resultat bruges som opslagsbog.

Jens Giehm Mikkelsen